Onze labneh recepten zijn meestal niet veel meer dan een stevige kwak labneh in een mooi diep bord. Met daarop een lekkere topping, salsa, chutney, verse of gedroogde kruiden en veel lekkere olijfolie. Traditioneel wordt labneh geserveerd met plat brood als mezze.

labneh, tomaat, olie, basilicum

Labneh Caprese

Snij een rijpe tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snij de partjes eerst in reepjes en vervolgens in blokjes. Meng de blokjes met een beetje zout en eventueel wat suiker. Laat een half uurtje staan tot het vocht er een beetje uitloopt. Giet het lekvocht weg en meng ze met een ruime hoeveelheid lekkere olijfolie. Snij een 10-tal basilicumblaadjes met een scherp mes fijn en meng ze met het tomatenmengsel. Doe de Labneh op een bord, spreid open en doe er een ruime hoeveelheid van het tomatenmengsel op. Werk af met (veel) basilicum en serveer met plat, krokant brood.

Labneh met Urfa Biber

Urfa Biber is een hele lekkere, zachte maar aromatische chilipeper. De pepers komen traditioneel uit de Urfa regio in Turkije. In elke Turkse winkel kan je deze chilipeper kopen. De pepers drogen overdag en worden gedurende de nacht ingepakt om te zweten en te fermenteren. De smaak is een beetje rokerig en fruitig.
Strooi de chilipeper naar eigen goeddunken over de Labneh. De combinatie is lekker met sesamolie of notenolie.

Labneh, Isot, naan
groentenchips, chips van zoete aardappel, krokante groentenchips

Labneh met chips van zoete aardappel

Onze zachte, smeuïge en frisse Labneh past perfect bij deze robuuste chips van zoete aardappel. In de meeste gevallen eindigen groentechips als een wakke vette hoop groenten op tafel. Hoe je echt krokante groentechips maakt leggen we hier uitvoerig uit.

Labneh met gepofte rijst en sumak

Deze bereiding is super crunchy. Voor de gepofte rijst ga je het beste eerst even langs bij je Indische of exotische winkel. We maken deze gepofte rijst met poha. Dat zijn geplette rijstkorrels.
Doe de poha samen met een neutrale olie in een kleine pan. Meng de olie en de poha meteen een verhit onder voortdurend roeren tot de rijst begint te poffen. Laat de rijst kort afkoelen en schep samen met sumak en olie over onze Labneh.

Labneh, poha, sumak, hennepolie